+123 456 4444

Kølekæde

Har du ubrudte kølekæde i din produktion?

En klassisk problemstilling i forbindelse med fødevarer er at holde dem friske og nedkølet frem til deres destination samt medens de er på slutdestinationen. Afhængigt af hvilke fødevarer og hvilket led i distributionen der er tale om – så er der flere fremgangsmåder, man kan tage udgangspunkt i. Man taler ofte om en såkaldt kølekæde, hvor man fra påbegyndelse af behandlingen sikrer, at kølekæden er ubrudt så fødevaren kontinuerligt er nedkølet uden afbrud. En kølekæde kan være svær at opretholde ved bearbejdning af eksempelvis kødprodukter, som skal bearbejdes maskinelt inden den kan leveres til butikken og dermed forbrugeren. Slutteligt skal råvarer som frugt og grønt også holdes friske når de endelig er i butikkerne og supermarkedet og her anvender man ofte pakkegas for at holde råvarerne friske, så de ikke går i fordærv. Du kan læse mere om pakkegas samt hvordan man opretholder en kølekæde på denne virksomheds hjemmeside.